Debat

8-tallet er endnu ikke færdigbygget og derfor er det sparsomt med brugeroplevelser fra stedet. Dog stod en del af lejlighederne klar i juni 2010. Derudover er der gjort et stort nummer ud af lejlighedssalget, og Home har deres helt egen butik i bygningen, kaldet stævnen. Dette har selvfølgelig medført at mange har været ude at se på bygningen, og nogle af disse deler deres oplevelser med brugere og andre interesserede i boligdebatten.dk.

 

Her følger en række citater der belyser nogle af de områder vi har behandlet her på sitet.

Udsalgskunde2010:

Udvendigt og indvendigt fremstår det med dårlig finish i samlinger og detaljer. Mit familiemedlem, som er håndværker, brød sig især ikke om gulvbræddernes gabende samlinger, en køkkenvask fejlmonteret, så man kunne komme til at skære sig på kanten. Også indretningsmulighederne er yderst begrænsede, med de niveauforskelle, der er. Det største problem udendørs er formodentlig, at metalpladerne er ret modtagelige for stød og ridser. Der er allerede en del “patinerede” områder i den forblæste og iskolde gård. Det er et sted, der ikke frister mig til nærmere ophold.

Markowitch:

Pladerne er tilgengæld lette at skifte, må man formode? Derudover er samlingerne mellem metalpladerne i hjørnerne meget skarpe visse steder, der skal nok ske et uheld eller to derude.

Thomas Nielsen:

Et par svar fra en ny-indflyttet i et byhus i 8tallet på nogle af de spørgsmål, der er blevet stillet forskellige steder i tråden:

Mange har nævnt de skarpe kanter på panelerne som et problem. De er i fuld gang med at slibe kanterne nu, så de bliver afrundede og man ikke kan skære sig på dem.

Er ellers rigtig glade for at være flyttet til 8tallet. Beliggenheden er fantastisk og det er et dejligt lyst og luftigt byggeri, som man hurtigt føler sig hjemme i.

Habermas:

Ligesom med VM-husene og Bjerget er 8-tallet allerede blevet et fast stop på ruten for mange arkitekturinteresserede turister. Der holder jævnligt turistbusser parkeret ved siden af bygningen og rigtig mange københavnske børnefamilier har da også valgt at besøge de omkringliggende områder som Naturcenter Vestamager, Plug’n’Play, Molen med kajakker og robåde samt Café 8-tallet og Traktørstedet.

Dulos:

Men som sagt er jeg ikke imponeret og nævner i flæng:
– Kalvebod Fælled er vindblæst mange måneder om året.
– Gårdanlægget er enormt lydt.
– Den finish der er over byggeriet, er ikke på niveau med VM bjerget (det er prisen dog heller ikke)
– Udsigt til at bo på en byggeplads de kommende mange år.
– Da jeg var derude havde diverse løbeklubber allerede indfundet sig, og løb i et væk op og ned af trapperne.
– Det kan være vanskeligt at få fred i egen bolig, da trapperne er tæt på mange af lejlighederne.

Men der er da bestemt også fordele, og husk det kun er dig der kan forholde det hele op imod hinanden!
– Metroen er tæt på.
– Ørestad Syd er den mest attraktive del – i hvert fald på sigt.
– Kort afstand til Avedøre, Hvidovre over cykelsti og bro.
– Kalvebod Fælled om sommeren er super.
– De kommende kanaler og søer, samt caféen.

Vores familie er målgruppen for en bolig derude, og jeg ville gerne have elsket det – men gjorde det desværre ikke…

Markowitch:

Hvis i er en lille familie, med to voksne og et barn, så går det nok lige. De fleste lejlighederne er dybe og der er kun et privat rum, hvor man kan lukke døren, udover toilettet. Så det er nok der, man placerer barnet. Har man flere børn, skal man enten bygge lejligheden om, eller få fat i en af de større lejligheder.

Bjarne Ingels nævner italienske bjerglandsbyer og de københavnske kartoffelrækker som inspirationskilde til 8-tallet. Men det må forblive usagt, om den form for urban hygge kan genskabes med de skarpt skårene metalplader som 8-tallet er dækket ind i. Disse metalplader skal man nok også komme til at skære sig på en del gange. Finishen er ikke helt i top alle steder, med mindre arkitekten bevist ønskede at man skulle få muligheden for at pådrage sig et kødsår, når man frisk og frejdigt kommer hjem til sit metalbeklædte kartoffelrækkeinspirerede townhouse?

Jeg er imponeret af 8-tallet – det er helt klart at modernismen har fået en genoplivning via Bjarne Ingels kantede men dog mere organiske formsprog. Huset er kraftigt inspireret af Le Corbusier’s Unité d’Habitation og er en vertikal by komplet med alt fra virksomheder, butiker, børnehave, townhouse og penthouses, let kryderet med skywalks og trapper.

Bemærk at børnehaven med 148 unger får deres lejeplads i gårdens indhegnede område. På grund af metalpladerne er gården ikke særlig lyddæmpet, så en investering i ørepropper kan betale sig for den støjfølsomme natur.

Læs hele debatten

Tilføj gerne din kommentar her på siden.

Leave a comment